the Dune Buggy Archives
DBA Forum - Not logged in
Previous Next Up Topic Public / General Discussion / buggy lighting (1113 hits)
By Billy H 5032 Date 2017-10-24 17:13 Edited 2017-10-24 17:23
HI , I am having some lighting issues , I've been throwing money at this buggy since July , I am getting close to having it  back together . I have head lights, high and low , I have tail lights , I have brake lights. when I turn on my blinkers the front work like they are supposed too but all 4 of my rear lights blink at once . anyone have any ideas how I can fix this . also with the light switch off , I have brake lights , but front blinkers and all lights on the back blink at once .
By Ron S 3875 Date 2017-10-25 16:21
Based on the description, I would look at each and every ground connection for the lamp sockets.  I think you may have a bad ground(s) and getting ghosting grounds or feeds through other bulbs.  I see this a lot on older trailers where ground have worked loose from vibration, but fiberglass buggy's also lack a lot of grounding options.  This is most common with 1157 type bulbs or housings with a single wire ground.
By Billy H 5032 Date 2017-10-27 02:15
HI , thanks ill give that a good look o.ver
By Jeffrey P 655 Date 2017-10-27 14:23
The ground suggestion is a good one. Especially if the rear(s) blink more dimly.

Another issue could be wiring. Did it work before and this is a new issue?

If this is the first time it has been wired what kind and how many lights do you have in the rear? Why style turn signal switch?
Previous Next Up Topic Public / General Discussion / buggy lighting (1113 hits)

Powered by mwForum 2.10.2 © 1999-2007 Markus Wichitill